top of page

Market Research Group

Public·12 members
Landon Sanders
Landon Sanders

Danijel Goleman-Socijalna Inteligencija: Kako Razviti Svoje Socijalne Vjestine i Emocionalnu Pismenost | PDF


Danijel Goleman-Socijalna Inteligencija: Nova Nauka o Ljudskim Odnosima PDF
Danijel Goleman je poznati psiholog i autor bestselera Emocionalna inteligencija, koji je promijenio način na koji razumijemo i vrednujemo ljudsku inteligenciju. U svojoj novoj knjizi Socijalna inteligencija, on istražuje kako mozak upravlja našim socijalnim odlukama i odnosima, i kako možemo poboljšati naše socijalne vještine i emocionalnu pismenost.
danijel goleman socijalna inteligencija pdfSocijalna inteligencija je sposobnost da razumijemo i uspostavimo harmonične odnose sa drugim ljudima. Ona uključuje dvije glavne komponente: primalnu empatiju, koja je osjećaj za tuđe emocije i potrebe, i socijalnu kogniciju, koja je razumijevanje tuđih misli i namjera. Socijalna inteligencija nam omogućava da se prilagodimo različitim socijalnim situacijama, da surađujemo i komuniciramo efikasno, da utječemo na druge i da brinemo o njima.


Goleman se oslanja na najnovija otkrića iz područja socijalne neuroznanosti, koja proučava kako mozak procesira socijalne informacije i kako utječe na naše ponašanje. On pokazuje kako mozak ima posebne neurone koji nam omogućavaju da se ogledamo u drugima i da se sinhroniziramo sa njima. On također objašnjava kako mozak ima dva različita puta za reagiranje na socijalne podražaje: niski put, koji je brz i instinktivan, i visoki put, koji je sporiji i racionalniji. Oba puta su važna za našu socijalnu inteligenciju, ali moramo znati kada koristiti koji put i kako ih uskladiti.


Kako Preuzeti Danijel Goleman-Socijalna Inteligencija PDF
Ako želite preuzeti Danijel Goleman-Socijalna Inteligencija PDF, možete to učiniti sa Scribd-a. Scribd je platforma koja vam omogućava da čitate i objavljujete milione dokumenata online. Možete se besplatno registrirati i dobiti pristup neograničenom broju knjiga, časopisa, članaka i drugih sadržaja.


Da biste preuzeli Danijel Goleman-Socijalna Inteligencija PDF sa Scribd-a, morate slijediti ove korake:


  • Otiđite na https://www.scribd.com/document/255955816/Danijel-Goleman-Socijalna-Inteligencija  • Kliknite na gumb "Download" ili "Preuzmi" u gornjem desnom uglu stranice.  • Odaberite format datoteke koji želite preuzeti (PDF, TXT ili čitajte online).  • Spremite datoteku na svoje računalo ili mobilni uređaj.  • Također možete podijeliti dokument sa svojim prijateljima ili kolegama klikom na gumb "Share" ili "Podijeli" u gornjem desnom uglu stranice.Uživajte u čitanju Danijel Goleman-Socijalna Inteligencija PDF i naučite više o važnosti socijalne inteligencije za vaš život i posao!


Uživajte u čitanju Danijel Goleman-Socijalna Inteligencija PDF i naučite više o važnosti socijalne inteligencije za vaš život i posao! ca3e7ad8fd


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page